Recept voor eivoer

Recept voor eivoer  

Neem een glazen kom met deksel die geschikt is voor in de magnetron.

Doe 50 gram Albumine eiwit in de glazen kom (met deksel) met een bodemdiameter van ca. 17 cm. Voeg een snufje citroenzuur en snufje vitamine C toe en 100 ml water.

Dit roer je met een garde tot een glad papje. Vervolgens voeg je nog ca. 300 gram rauw kippenei toe, zonder schaal en ca. 8 gram tarwe zemelen. Voeg eerst een ei toe, meng het en daarna het tweede ei en weer mengen.

Daarna de andere  3 eieren tegelijkertijd en mengen tot een glad papje.

 

Het geheel roer je totdat je een papje hebt verkregen zonder te veel slierten. Vervolgens voeg je nog 50 tot 60 ml water toe en meng dit goed.  Dan wordt de kom, zonder deksel, in de magnetron geplaatst. Laat het geheel 3 minuten lang opwarmen bij 450 Watt. Dan neem je na elke minuut de kom uit de magnetron en roert het geheel goed met de garde. Na ca. 7 minuten is het dunne papje inmiddels dik genoeg geworden om het naar de randen van de kom te duwen met een vork.  Dan plaats je de kom, nu met deksel, weer in de magnetron en laat de magnetron weer 2 minuten opwarmen. Vervolgens haal je de kom uit de magnetron en zet hem op zijn kop er weer in. Nu nog 1 minuut laten opwarmen, zodat ook de onderkant droog is.  Je haalt de kom uit de magnetron en laat hem met deksel erop afkoelen. Na afkoelen het vocht afgieten en de koek drogen met keukenpapier. Nu kan de koek worden gemalen in de keukenmachine. Hiertoe deel je de koek in twee delen en maal deze na elkaar. 

LET WEL, VOORDAT  JE MAALT,  MOETEN ER OOK NOG VITAMINES EN MINERALEN WORDEN TOEGEVOEGD! 

Voor de hele koek is dat 4 gram krijt en 5 gram Avitotaal.

Meestal voeg ik ook nog een beetje Forto Perfect toe.  Mocht de koek eventueel iets te vochtig zijn, dan kun je een beetje beschuitmeel toevoegen.   Het product dat je krijgt heeft de volgende samenstelling: Eiwit: 19,3 %; Vet: 6,9%; Koolhydraten: 4,3%, water 65%. 

(dit geldt voor het recept waarbij ook nog 10 gram honing is toegevoegd aan het papje voordat deze de magnetron inging. Sommige vogels nemen het beter op indien het  zoeter is)  

De eiwitwaarde is 12,5 gram per 100 kcal voeding. Vergeleken met natuurlijke dierlijke voeding ligt dat tussen de pinky en de buffalo.